آشنایی با باورهای غلط در مورد سرمایه گذاری در راستای سودآوری

کسب سودآوری در بازار بورس
شاید در نگاه اول، هر سرمایه گذاری که بخشی از سرمایه خود را وارد بورس می سازد، تنها به سودآوری در این بازار فکر کند. اما به واقع پشت بند هر موفقیتی، یک شکست هم هست و باید تا حد امکان از باورهای غلط در مورد سرمایه گذاری در بورس دوری کرد تا بتوانیم به سودآوری در این بازار پر تب و تاب دست یابیم.
سرمایه گذارانی که در بازار بورس و سرمایه متحمل ضرر می شوند، یک سری اصول را در نظر نگرفته اند و به صورت هیجانی و به دور از هر گونه تحلیل و منطقی خرید و فروش می کنند که این مسائل خود جزء اصلی ترین اشتباهات سرمایه گذاران می باشد که با اشتباهات خود، چوب حراج به سرمایه های گران قیمت خود می زنند. به همین دلیل در ادامه به ارائه باورهای غلط در مورد سرمایه گذاری و به ویژه بورس پرداخته می شود تا بتوانید با شناخت این اشتباهات رایج از آن ها تا حد امکان به دور باشید تا به سودآوری در بورس اطمینان بیشتری داشته باشید.
آشنایی با باورهای غلط در مورد سرمایه گذاری
باورهای غلط در مورد سرمایه گذاری معمولا طیف وسیعی از سرمایه گذاران و به ویژه در میان تازه واردها، بسیار شایع می باشد. به همین دلیل در ادامه لیستی از باورهای غلط در مورد سرمایه گذاری و بورس ارائه خواهد شد که توجه شما را به آن ها جلب خواهیم نمود:
1- بورس، قمارخانه نیست
یکی از باورهای غلط در مورد سرمایه گذاری این است که اغلب خیال می کنند بورس قمارخانه است که با شانس ارتباط مستقیم دارد. در صورتی که در قمار، شانس حرف اول و آخر را می زند و در بورس این چنین نیست. چرا که بازار بورس و سرمایه، حساب و کتاب و تحلیل های بنیادی و تکنیکال خاص خود را دارد و با شناخت ریسک های موجود، می توان آن ها را مدیریت و کاهش داد تا حساب شده به سمت سودآوری پیش رفت نه با تکیه بر شانس.
2- پولدار شدن یک شبه
خیلی از افراد تصور می کنند که با ورود به بازار بورس می توانند یک شبه پولدار شوند و سرمایه هنگفتی به جیب بزنند. در صورتی که چنین تصوری، درست نیست. هر چند که در بازار بورس و سرمایه ممکن است شما دست به سرمایه گذاری های زیادی بزنید. ولی بورس بالا و پایین دارد و ممکن است حتی شما را با ضررهای زیادی هم مواجه سازد. بنابراین باید در این بازار صبور بود و با صبر و متانت دید بلند مدتی به بورس و سرمایه گذاری در آن داشت.
3- شلوغ بودن پرتفوی
از دیگر باورهای اشتباه در سرمایه گذاری، شلوغ بودن پرتفوی است. جدا از پرداخت کارمزدها مدیریت سهام های زیاد در یک پرتفوی کار ساده ای به نظر نمی آید. خیلی ها تصور می کنند که باید از هر صنعتی، سهام در پرتفوی خود داشته باشند و اشتباه رایج تر اینکه از هر صنعتی، دو یا چند سهم داشته باشند. به عنوان مثال در سبد سرمایه گذاری خود از دو الی سه سهام خودرویی استفاده می کنند که این استراتژی چندان جالب به نظر نمی رسد. چرا که اگر به یکباره سهام شرکت های خودرویی نزول کند، بخش زیادی از سرمایه آن ها هدر می رود. در صورتی که اگر سهام شرکت های دیگر را استفاده کنند، می توانند با نزول یک سهم با سهام های دیگر خود، ضرر های خود را جبران کنند.
4- تک سهم بودن
هر چند که ممکن است برخی از سهامداران حرفه ای، در بازار بورس تک سهم باشند؛ ولی تک سهم بودن برای بسیاری از سرمایه گذاران حتی افراد حرفه ای هم ممکن است تبعاتی داشته باشد. یکی از علل تکرار اشتباه در سرمایه گذاری همین مسئله است که افراد احساس می کنند همیشه تک سهم بودن برای آن ها سودآور خواهد بود، غافل از اینکه ممکن است گاهی اوقات هم تک سهم بودن به منزله هدر رفتن کل دارایی فرد مورد نظر باشد.
5- خرید و فروش هیجانی
بسیاری از سرمایه گذاران که ترس سراسر وجود آن ها را فراگرفته است؛ به صورت هیجانی و به دور از هر گونه تحلیل و بررسی دست به خرید و فروش می زنند و همین مسئله ممکن است به منزله به باد رفتن سرمایه آن ها شود. آن ها سهام های بنیادی و ارزشمند خود را به باد حراج می گذارند و جالب آنکه فردای آن روز با شلوغ بودن صف خرید مجددا به صف خرید سهم مورد نظر می نشینند.
هر چند باورهای غلط در مورد سرمایه گذاری به این چند مورد ختم نمی شود، اما این عوامل جزء اصلی ترین اشتباهات سرمایه گذاران می باشد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بررسی و تفسیر اشتباهات رایج در بورس
آشنایی با انواع ریسک در بازار سرمایه به جهت سودآوری در بازار
پذیره نویسی چیست؟
اوراق تسهیلات مسکن یا اوراق تسه چیست و نحوه خرید و فروش آن چگونه است؟
یک تحلیل بر پیش بینی وضعیت اقتصاد جهان پس از کرونا
خرید و فروش سهم بر اساس قیمت پایانی
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید